En reise fra Perth til Sydney

[Dieser Beitrag wurde auf Norwegisch verfasst, weil ich gerade diese Sprache lerne. Für Hinweise auf Fehler wäre ich sehr dankbar.]

I 2005 reiste jeg fra Perth (på vestkysten av Australia) til Sydney (på østkysten av Australia) i et tog som heter Indian Pacific. Fotoer av reisen har jeg ikke, men jeg ville skrive ned likevel noen erindringer her.

Reisen begynte i East Perth stasjon. Etter en kort „welcome aboard“ seremoni steg passasjerene på toget. Jeg hadde en kabin for en person; den var veldig litt men den hadde en stol, en seng, et skap, en håndvask og selvfølgelig et vindu. I enden av vognen var en dusj og et toalett. Gangen i vognen var ikke rett men hadde en S-form for å passe best de mange kabiner. Det fantes også vogner med kabiner for to personer, vogner uten kabiner, en spisevogn og to lokomotiv.

Flere timer etter at toget startte i Perth, kom vi til Kalgoorlie. Det var allerede mørk men passasjere hadde muligheten å gjøre en litt busstur. I bussen så vi noe av byen og også en mine i nærheten.

Toget kjørte videre, og snar var vi i ørkenen. Landskapet var påfallende — det fantes inget tre, inget hus, ingen bakke, bare jorden og på noen steder spinifex gress. Jorden var delvis svært rød — som jeg fant veldig vakker — og jeg tilbrakte flere timer med å se på landskapet.

Toget stoppet i Cook, et tettsted i delstaten South Australia. I følge togpersonalet bodde i Cook bare to personer! Det fantes en suvenirbutikk; utenfor var det het og det fantes mange fluer. Vanntanker i torget ble også fylte opp.

På morgenkvisten rakk vi Adelaide, hovedstad i South Australia. Vi hadde muligheten å gjøre en litt busstur, men denne gangen bestemte jeg meg for å bli i caféen i togstasjon. I Adelaide ble vekslet togbesetningen. Etter en stund kjørte tog av i retningen til Sydney.

På veien til Sydney stoppet toget i Broken Hill. Da hadde vi ingen mulighet å gjøre en tur, fordi pausen var så kort.

Senere kom vi til Blue Mountains. Fjellene var veldig forskjellige fra ørkenlandskapet som vi så tidligere i reisen. Det begynte sterk å regn. Endelig var vi i Sydney, den storste byen i Australia. I Sydney Central stasjon måtte toget separares i to deler, fordi stasjonplattformen var for kort. Jeg gikk av toget og min reise — 4000 kilometer, 72 timer, 3 tilsoner — var forbi.

Advertisements

Über Tim

Ein Tasmanier versucht, Deutsch zu schreiben
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s